Med kjæledyr på flyet - Gardermoen.no

Bagasje

Med kjæledyr på flyet

Med kjæledyr på flyet

Hvert år flyr tusenvis av hunder, katter og andre kjæledyr både innenlands og utenlands fra Oslo Lufthavn.
Flyselskapene forteller at stadig flere vil ha med seg kjæledyrene sine på reiser.
Små hunder og katter kan fly i kabinen, hvis vekten på dyr og bur til sammen er under åtte kilo. Det er ikke lov til mer enn to dyr i kabinen samtidig, og kun hvis det ikke er allergikere om bord.
De aller fleste kjæledyr må derfor tilbringe flyturen i lasterommet. Mange hunder reiser ofte, og eierne er trygge på at det går fint. Mens andre hundeeiere er skeptiske. De vet ikke hvordan rutinene på flyplassen er, hvordan hundene blir behandlet av stuerne eller hvordan de har det i lasterommet.

Erfarne kjæledyr på tur

Det er en viktig ting som gjelder for at flyturen skal gå bra for kjæledyret, og det er at dyret er vant til buret de skal reise i! Det har nemlig hendt flere ganger at flykapteinen har måttet lande før planen grunnet urolige dyr i
lasterommet.

Må tilvennes buret

Mange anbefaler at kjæledyret venner seg til å sove og være i buret noen uker før avreise. Det stilles spesielle krav til flybur, og de er ikke som de burene mange bruker til daglig.
Flyselskapene meddeler at de har god erfaring med dyr om bord i fly. De har et strengt regelverk, med godkjente bur, vekt osv. Dette er av hensyn til dyrets eget beste, og til flysikkerheten. Dyr som reiser i bur i lasterommet har det bedre enn mange tror.

Behandles varsomt

Flyene har trykk-kabin også i lasterommet, med samme temperatur som i kabinen. Dyrene blir behandlet med varsomhet og omtanke. De blir ikke kastet inn og ut av flyet som annen bagasje, kan han forsikre. Tidligere var dyrene utsatt for masse støy, men dette er blitt bedre med nyere fly. Men dyrene bør tåle litt støy, for det er fremdeles ikke en lydløs ferd.

Husk å sjekke betingelser og priser med det flyselskapet du benytter!

Onepark toppbanner 728×90

Del:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail