Åpningen av Gardermoen Campus var spekket av lærerikt moro for store og små. Festlighetene rundet av med dagens høydepunkt, konsert med fengende låter fra artisten Adam Douglas og herlig opptreden fra Ullensaker Show Choir.

Foto og tekst Marte Nordahl 

Norges nye arena for helseinnovasjon fikk en entusiastisk mottakelse av fornøyde deltakere i alle aldre. Med spennende aktiviteter som rebusløp og fiskekonkurranse, samt åpent hus med blant annet helikopter, førstehjelpskurs, bamsesykehus, og bakterie- og pulssjekk så ut til å treffe gjestene rett i hjertet.

Foto Marte Nordahl Programleder Margrethe Røed kjent fra NRK Super drar i gang festen med litt oppvarming og hjernetrim.
Foto Marte Nordahl Ullensaker Show Choir ser fram til å opptre sammen med Adam Douglas på scenen.
Foto Marte Nordahl F.v Leo Elias Rise og Erik Alexander Brønn gleder seg til Blodomløpet, og synes det er spennende å være på Gardermoen.

Godt samarbeid 

Foto Marte Nordahl Sykehusdirektør ved LHL, Siri Skumlien er kjempespent for dagen i dag.

 – Det er stas å få være her og nyte det fine været, og ikke minst uteområdet her for første gang. Vi er storfornøyd med alle samarbeidspartnere som har kommet med gode ideer. Også til Ull/ Kisa og Blodomløpet som har stilt opp, sier Siri Skumlien, Sykehusdirektør ved LHL.

Skumlien er fornøyd med at det gode samarbeidet med Jessheim, som også arrangerer Jessheimdagene i dag, har gjort det ekstra folksomt her i dag. Arrangementet ser ut til å ha truffet et veldig riktig og lokalt publikum.

Rebusløp med fuglekasse- kunst ble godt motatt.

– Tidligere har vi arrangert dager for både Glitre og Feiring. Arrangementet her på Gardermoen er en helt ny opplevelse, hvor vi har kommet tettere på de lokale menneskene rundt her, fortsetter hun.

Foto Marte Nordahl. Mange store og små deltakere på Blodomløpet.

Uslåelige Gardermoen  

Det flotte uteområde rundt på Campus Gardermoen, gjør at de fleste ikke tenker på hvor nær LHL faktisk ligger flyplassen og E6.

– Da vi så på lokasjoner for LHL- sykehuset, var det rundt syv potensielle plasseringer. Med en fantastisk kombinasjon av tilgjengelighet og offentlig transport til Gardermoen som flyplass, samt kort avstand til Nordbytjernet, var dette området helt uslåelig, forklarer Sykehusdirektør ved LHL, Siri Skumlien.

Miljøvennlig bygg

Miljøvennlige LHL er bygget med tette vegger som frigjør all støy, som verdsettes høyt av pasientene. Opp i etasjene på sykehuset får ser man en god del skog og jorder, og en del fly som letter og tar av.

Gratis frokost fra Meny ble godt mottatt av deltagere.

– Spesielt for hjerte- og lungesyke er det viktig med optimal luftkvalitet. Med en god del rehabiliteringspasienter som skal være her over lengre tid, er det viktig med en naturlig beliggenhet med muligheter for og ferdes ute, sier hun.

Pågangsmot og innsatsvilje 

Skumlien er ny i rollen som sykehusdirektør, og har arbeidet i LHL- systemet som lege innen rehabilitering helt siden oppstarten i 1997.

– Spennende arbeidsoppgaver og gode kollegaer med ekstra stort pågangsmot og innsatsvilje, gjør det enkelt og trives. Det gjelder å få gode fagmiljøer som har interesse av å jobbe sammen, forklarer Skumlien.

Foto Marte Nordahl. Hjertespesialist Nisha Mistry sammen med datteren Indira Mistry Haugom så ut til å det travelt på rebusløpet.

Nisha Mistry som arbeider som kardiolog også kalt hjertespesiealist ved LHL, synes det er hyggelig å være her sammen med datteren som koser seg på rebusløpet.

– Det er veldig hyggelig å være her. Høyt faglig nivå og hyggelige ansatte gjorde at jeg valgte å jobbe her, sier hun.

Foto Marte Nordahl.  Intensivsykepleiere Gerd- Ninni Lillejordet og Assumpta Lumayag.

– Jeg er veldig fornøyd med plasseringen på Gardermoen. Det er flott at de inviterer lokalbefolkningen på moroa i dag. Konsert med Douglas blir veldig artig, sier Gerd- Ninni Lillejordet, Intensivsykepleier, på vei til frokostbordet.

Ambulansetjenesten i farta 

Foto Marte Nordahl. Ambulansesjåfør Andre Borch Shefte synes det er supert at så mange deltakere viser interesse for ambulansetjenesten.

– Det er flott å få vise fram hva ambulansetjenesten gjør- og utstyret i bilen til nysgjerrige barn og voksne som kommer innom, sier ambulansesjåfør Andre Borch Shefte.

Men en litt eldre ambulansestasjon som ligger knappe 300 meter nord for Gardermoen, vil generere flere innbyggere nå som det nye LHL- sykehuset på Gardermoen står klart.

– Med tanke på pasienter som kommer flyvende, ligger LHL bedre geografisk til enn Feiring og Glitre. LHL er i tillegg et spesialsykehus som vil bidra til økt trafikk, med flere pasienter fra andre sykehus, forklarer Borch Schefte.

Førstehjelpskurs for alle

Foto Marte Nordahl. Paramedic Thomas Gren er i dag bamseoverlege og behandler bamsen til Tuva Skjølsvik.

Thomas Gren er i dag bamseoverlege og som til vanlig jobber som paramedic.

– Det er veldig morsomt å få en forespørsel av LHL om å komme hit som en privat aktør. Primært rettes dette mot småbarnsforeldre med mye kursing og opplæring i førstehjelp, sier han.

– I dag har vi behandlet 22 pasienter, hvorav fire med kritiske bryst- og magesmerter, samt smerter i halen. Bamsene har fått den beste behandlingen som tenkes, med nødvendig smertestillende medisin, forteller Gren med et smil.

Mamma Jeanette Skjølsvik forteller at datteren som ofte leker mye sykepleier hjemme, har gledet seg mye til denne dagen. Veien til åpningsfesten på snaue 1.5 kilometer fra Sørholtet og hit, var kort og trivelig, og med litt sommerfugler i magen.