I Klatreparken Høyt & Lavt Lillestrøm kan du uansett ferdighetsnivå boltre deg i de totalt elleve klatreløypene i tretoppene. Ta med familie, kollegaer eller venner på en morsom og utfordrende dag som passer for små og store.

Tekst og foto Marte Nordahl

Høyt & Lavt Lillestrøm ligger i naturskjønne omgivelser ved Asak Søndre Gård i Sørum.

Høyt & Lavt Lillestrøm ligger i landlige omgivelser og tilbyr gratis parkering. Foto Marte Nordahl

– Vi er veldig heldige som har en så god lokasjon, med kort vei til både Oslo og Gardermoen, som også har resultert i gode besøkstall, sier Markedssjef Hege Kvervavik.

Fra venstre, Daglig leder Høyt & Lavt Lillestrøm, Øystein Haugen, Markedsansvarlig Smakfulle Rom og Høyt & Lavt Lillestrøm Hege Kvervavik og Daglig leder og eier Stine Kirkeby. Foto Marte Nordahl
Smakfulle Rom Konferansegård. Foto Marte Nordahl

Med bil fra Oslo bruker man litt over tyve minutter, og rundt sytten minutter fra Gardermoen. For de som kommer med lokal transport, går det an å ta toget til Frogner, og videre med buss opp til klatreparken.

Innbydende opplevelsespark  

Det store skogområdet i opplevelsesparken byr på varierte og morsomme aktivitetsløyper for alle aldre og nivåer. De totalt elleve løypene består av blant annet 35 ziplines med ulik vanskelighetsgrad, som er bygd opp med ulike balansehindre mellom tretoppene. Løypene er markert med tilsvarende farger som i slalåmbakken etter vanskelighetsgrad, som gjør det enkelt å orientere seg rundt om i løypene.

Aktivitetsløypene består av ulike balansehindre mellom tretoppene som passer for alle aldre. Foto Marte Nordahl

– Alle løypene brer seg godt utover det store skogsområdet. De varierende terrengene og møtet med fugler og ekorn, gir deg følelsen av å være på skogstur, og er en veldig fin aktivitet å ta med familien på. Ellers er det også mange ungdomsgjenger som tar seg en treningsøkt i de tøffeste løypene her, sier Kvervavik.

Mats Gunnar Wold har reist til Høyt og Lavt Lillestrøm sammen med datteren sin Leonora Wold på 4 år. Foto Marte Nordahl

Mats Gunnar Wold, har tatt med seg datteren sin Leonora Wold på 4 år til klatreparken.

– Det er veldig flott at det finnes et så godt tilbud nære Lørenskog. Det er første gangen vi er her. Både stedet og omgivelsene er veldig fine, sier Wold, som akkurat har startet på den grønne løypen sammen med datteren sin.

Klatreløypene er tilrettelagt for barn fra 3 år og til godt trente som vil ha en skikkelig utfordring. Foto Marte Nordahl

Stor mestringsfølelse

Olav Vestlie er en av flere som jobber som Parksjef på Høyt & Lavt Lillestrøm. Foto Marte Nordahl.

– Klatreparken er en underholdning i seg selv, med et godt tilbud for alle. Med et flott lekeområde for de minste barna, og stier som er tilrettelagt og tilpasset alle aldre, er det også mulig og ta seg rundt med barnevogn, forklarer Parksjef, Olav Vestlie, som har jobbet her i tre år.

– Det er morsomt å øke gradvis i de ulike nivåene, fra enkle løyper til høyere og vanskeligere. Alle finner et nivå som passer for seg, og synes det er morsomt å mestre mer enn hva de hadde ventet seg, sier han.

God lunsj på Klatretunet Kafé

Daglig leder på Klatretunet, Atle Hoff gleder seg over å være på jobb med trivelige kollegaer og serverer utsøkt mat og kvalitetskaffe. Foto Marte Nordahl

Daglig leder på Klatretunet Kafè, Atle Hoff, er stolt over å servere den gode, sunne og næringsrike maten de tilbyr sultne og aktive folk. Her serveres det blingser med godt pålegg på eget hjemmebakt brød, pølser, hamburgere, salater, pai, skoleboller, kanelsnurrer og deres egenproduserte utsøkte iskrem og sorbet.

Ute på tunet er det godt med sitteplasser og en stor grill for de som ønsker å ha med seg grillmat. Foto Marte Nordahl

For arrangementer og selskaper serveres nydelig mat i egen lavvo eller på kaffeén på Klatretunet. Her kan man velge mellom grillmenyer og andre hjemmelagede fristelser.

For booking og mer informasjon om tilbudet kan du lese mer på deres nettsider.

Bursdagsfeiring, event eller bedriftslag

Parken tilbyr aktiviteter og teambuilding for alle nivåer på dagtid og ettermiddager/kveld for din bedrift. Foto Marte Nordahl

Høyt & Lavt passer like godt sammen med familie som det gjør med venner eller bedriften. Det arrangeres barnebursdager i parkens åpningstid, og det finnes et godt utvalg aktiviteter for bedrifter som ønsker teambuilding med sine ansatte.

– Vi har lang erfaring med teambuilding og tilpasser aktivitetene etter ønsker fra den gruppen som kommer, sier daglig leder i klatreparken Øystein Haugen.

– Mange er mest fortrolig med aktiviteter på bakken. Vi forsøker å kombinere den totale opplevelsen, ved at man også får testet klatreevner og konkurranseinstinkt, samtidig som man har det gøy sammen med sine kollegaer. Det er også fullt mulig å få aktiviteter som kun foregår på bakken dersom man ønsker det, forklarer Haugen.

Sikkerhetskurs for alle

Halvor Fagerli arbeider i klatreparken, og undersøker om klatreutstyret sitter som det skal på de aller yngste. Foto Marte Nordahl

Klatreparkens 40 ansatte arbeider for et så sikkert og skadefritt miljø som mulig. Alle  besøkende må gjennomføre et sikkerhetskurs med opplæring av utstyr sammen med instruktør før moroa i tretoppene kan starte.

– Vi jobber veldig fysisk og teknisk på anlegget, med både daglige, ukentlige og månedlige- kontroller. Vi undersøker alle løyper og går gjennom alle bevegelige deler. For at vi til enhver tid skal være sikker på at vi kan og gjør dette riktig, arrangerer vi sikkerhetskurs sammen med ansatte med hyppige redningsøvelser, sier Vestlie.

Besøkene gjennomfører et sikkerhetskurs med opplæring av utstyr sammen med instruktør Victoria Harsem, før moroa i tretoppene starter. Foto Marte Nordahl

Sol og lite kø

De ulike aktivitetsløypene er spredt utover i det store området, gjør at man unngår kø selv på en solrik og folksom dag i helgene.

– For å sikre seg ledig plass og utstyr, har rundt halvparten booket plasser hjemmefra på morgenen via nett. Resten kommer gjerne innom og tar sjansen på ledig plass. I verste fall må man vente til at utstyret er klart, noe som ikke tar for lang tid, sier han.

Konferansegården Smakfulle Rom

blank
Smakfulle Rom Konferansegård tilbyr fire flotte og moderne møterom og konferansesal med plass til opptil 130 personer, samt 15 hotellrom for bedriftsmarkedet. Foto Marte Nordahl

Smakfulle Rom Konferansegård ligger ved innkjøringen til klatreparken, og tilbyr flotte og moderne møteromsfasiliteter, samt overnatting for bedriftsmarkedet.

– Når vi er så heldige som sitter med de ekstra ressursene med folkene som trengs, synes vi det også er flott å kunne tilby flere morsomme aktiviteter for folk som har et opphold her på konferansegåren. Vi tilbyr blant annet Storbondens utfordring, som er en slags femkamp med gode gamle aktiviteter som spikerslag, hestesko og- øksekasting, i tillegg til mat, øl og vinkurs, informerer Hege Kvervavik.