BoKlok gir de med alminnelig inntekt en unik mulighet til ny bolig, der konseptet er likt for alle med en fast pris, uten en eneste budrunde.

Akkurat nå har BoKlok leiligheter til salgs på Åsmotunet på Jessheim, og forberedelsene er i gang for salgsstart på Vingesvingen ved Nannestad sentrum.

I samarbeid med Skanska og IKEA, har BoKlok siden 1997 bygget mer enn 11.000 boliger fordelt i Norden.

– Målet er å få flest mulig inn i markedet, slik at de kan få seg et godt og trygt hjem til en bra pris. Vi har selv ansvar for hele prosessen, fra tomten kjøpes til overlevering av ferdig produkt. Mest av alt er vi opptatt av kundene våre, sier salgs og kundeansvarlig i BoKlok, Caroline Heisholt.

Caroline Heisholt jobber som salg og kundeansvarlig i BoKlok. Hun gleder seg over de mange fremtidige prosjektene, som vil løfte flere inn i i boligmarkedet.

Helhetlig produkt

BoKlok i Norge er per i dag sentrert rundt Oslo-området, med mål om maks en times pendleravstand til byen, og med gode fremkomstmuligheter.

BoKlok bygger gode og rimelige hjem for alle. Skanskas enorme erfaring med å bygge hus, samt IKEAs høye kompetanse for innredning, gir hjem som er svært godt utnyttet arealmessig. Her får du smarte løsninger og ingen kvadratmetere går til spille.

– Vi kjøper tomter som er tilpasset våre produkter. Det at vi har alt prosjektert ferdig, gjør at vi kan bygge mer effektivt. Vi forbereder tomten mens vi bygger husene innendørs for en mer smidig prosess. BoKlok bygger de samme boligene igjen og igjen – som også bidrar til bedre kostnadskontroll – og bedre priser til kundene. Det sløses verken med materialer eller arbeidskraft, forklarer hun.

Rettferdig salg

Heisholt fremhever at når de først skal selge bolig med fast pris uten en eneste budrunde, må salget være mest mulig rettferdig.

– De som møter opp til salgsstart med finansieringen i orden, får lov til å legge en lapp i kassen. Og de som i etterkant er heldige og blir trukket først, får også velge leilighet først. Selv om det ikke er de største differansene på pris, så øker den når det følger med garasje, eller om det er snakk om en leilighet fjerde- etasje. I etterkant er det førstemann til mølla-prinsippet som gjelder, sier Heisholt.

Attraktive boliger

Leilighetene er attraktive for en allsidig gruppe, som gjerne består av førstegangskjøpere, enslige og par både med og uten barn, samt godt voksne. Likeså er rekkehusene populære for små familier, familier i etableringsfasen samt voksne som ønsker å bytte ut eneboligen.

BoKlok baserer seg på rasjonelle og forutsigbare prosesser, og åpner ikke for individuelle tilpasninger underveis.

– Derimot blir alle som kjøper leilighet invitert til interiørkveld med IKEA- og som innflyttingsgave deler de ut et gavekort på 3000 kr, informerer hun.

Aktuelle prosjekter

I april legges Vingesvingen like ved Nannestad sentrum ut for salg. Her kommer første av totalt tre trinn ut, som består av til sammen 73 leiligheter og 13 rekkehus. Leilighetene i første trinn har 1-3 soverom, som er fordelt i 2 – 4 etasjer. Leilighetene får enten garasjeplass eller carport.

– Generelt har leilighetene ekstra takhøyde og smarte løsninger. Moderne og smart kjøkken med plass for innebygget komfyr, koketopp og dempede skuffer for å nevne noe. Utearealenebestår både av private uteplasser, samt luftige fellesarealer og lekeplasser, forklarer Heisholt.

På Jessheim er første salgstrinn på Åsmotunet nettopp godkjent for byggestart etter et veldig godt salg.

– Her planlegger vi salgsstart med rekkehus og flere leiligheter utover sommeren og høsten 2019, informerer hun.

Høydepunkt

– Høydepunktet er alltid å levere et ferdig og godt produkt til kundene. I 2020 skal vi om alt går som planlagt, levere ferdige leiligheter og rekkehus både på Jessheim og i Nannestad, sier Heisholt fornøyd.

Foruten salg av leiligheter og rekkehus i retning Oslo Nord, ser de for seg bygging i andre retninger, deriblant Moss og Ski.

– Vi ser frem å sette i gang salgsprosessen på de nye prosjektene, og mest stas av alt er å overlevere nye hjem til kunden(e), sier hun.