Enten du vil bo i gåavstand til caféliv, eller tilbaketrukket nær marka, er Skogmo Park på Jessheim noe for deg.  Kombinerer du det med urban arkitektur som glir godt inn i omgivelsene og  legger til rette for godt naboskap, har du grunnlag for et godt liv.

Skrevet for Skogmo Park

– Da vi ble tildelt oppdraget Skogmo Park, ønsket vi å skape et unikt prosjekt med forankring i beliggenheten mellom byen og marka. Målet har vært å skape noe nytt, et bomiljø med høy kvalitet og spennende materialer og utforming i en av Norges raskest voksende byer, sier arkitekt Johannes Goa Ludvigsen i GOA Arkitektkontor. Takket være nærheten til flyplassen har Jessheim vært en magnet på nye innbyggere siden 90-tallet. I fjor var innbyggertallet nesten tredoblet fra 1990, og tettstedet har fått bystatus og blitt en urban arena hvor mange vil bo.

Registrer din interesse her

Rikelig med sol

Boligene får et moderne fasadeuttrykk i tegl, og leilighetene er rike på dagslys, uansett størrelse og planløsning, forteller arkitekten. Du kan velge deg leilighet fra 46 til 120 kvadratmeter. -Leilighetene er utformet slik at de skal passe for alle. Ved å organisere bygningene i åpne kvartaler, spiller vi på referanser til det urbane samtidig som boligene får kontakt til de vakre omgivelsene, sier Goa Ludvigsen.

Åpne kjøkkenløsninger sørger for god utnyttelse av den innvendige plassen. Alle leilighetene får store balkonger på inntil 17 kvadratmeter, og ni leiligheter kan skilte med egen takterrasse på 70 kvadratmeter. Det vil være heis direkte til oppgangene fra parkeringsgarasjen, og de som kjøper leilighet på bakkeplan, får egen inngang som kan skape en følelse av å bo i rekkehus. I tillegg vil det komme et felles hobby- smørerom som alle beboerne kan bruke fritt til aktiviteter som krever litt plass. Du kan både spenne på deg skiene utenfor døren, og gå til byen for å shoppe, spise eller gå på kino. For ikke å si sette deg i bilen eller ta toget og reise i 8 minutter for å få tilgang til alle verdens himmelstrøk.

 

Barnevennlig

En stor fordel for barnefamilier er at trafikken i området ledes inn i parkeringskjellerne for å unngå gjennomgangstrafikk, forteller arkitekten. Derfor kan du slippe barna rett ut for å leke uten å være engstelig for trafikk som suser forbi. I tillegg kan både barn og unge lett komme seg ut i naturen. Mot gårdsrommene får hver bygning forskjellig bekledning.  Dette sikrer mangfold og variasjon i området, men gjør det også enklere for barn å orientere seg med referanse til bygningenes utseende. – I gårdsrommet med temaet «Åkerstripa» bruker vi for eksempel fasadeplater i kompositt, som skaper en dybdefølelse og minner om en bølgende åker, sier arkitekt Johannes Goa Ludvigsen.

Unike gårdsrom

Boligene blir organisert rundt forskjellige gårdstun, med solrike uteplasser og grønne lunger. Spesialdesignet på fasadene blir også gjenspeilet i den vegetasjonen uterommene får. – I «Åkerstripa» bruker vi stort innslag av prydgress i stramme linjer. Dette minner om stramt åkerlandskap, samtidig som det gir en hyggelig, intim ramme om gårdsrommet, sier landskapsarkitekt Karin Fred i Lark Landskap.  Hvert uteområde mellom blokkene får et eget tema som er inspirert av landbrukstradisjonen rundt Jessheim. Uteplassen til de andre blokkene i første byggetrinn har fått temaet «Gårdstun». Her blir fasader kledd med trespiler, inspirert av skogen. En ytterligere faktor som vil glede beboere og bidra til naturidyllen er en bekk som renner gjennom hele området. Og hvis man opplever tørst etter urban puls og kulturell inspirasjon, er det bare å ta beina fatt til jernbanestasjonen som ligger mellom fem og ti minutters gange unna.

Registrer din interesse her