Det kinesiske flyselskapet Hainan Airlines flyr direkte mellom Oslo Lufthavn og Beijing.

Våren 2019 ble Hainan Airlines det første flyselskapet med en direkterute mellom Kina og Norge. Flyselskapet vil ha tre ukentlige flyvninger, med fly av typen A330-300 med 292 seter.

– Flere kinesiske turister vil få en større mulighet til å oppleve Norge. Dette er en svært god nyhet for norsk reiseliv, næringsliv og turisme, sier lufthavndirektør ved Oslo Lufthavn Øyvind Hasaas, til NTB.

Ferskere laks

Direkteruten som vil ta åtte og en halv time, er til stor glede for alle reisende, og ikke minst for den norske laksenæringen.

Med den store etterspørselen for Norsk sjømat, vil også direkteruten bety ferskere laks til restauranter og butikker i den kinesiske hovedstaden. Også til de mange områdene rundt.

Høy servicestandard

Hainan Airlines har med sine høye servicestandarder og kontinuerlig serviceinnovasjon, vunnet ”SKYTRAX World`s 5- star Airline- rating” åtte år på rad.

Vice President i Hainan Airlines, Mr. LIU Jichun, sier til NTB at den nye reiseruten vil stimulere utviklingen av et godt samarbeid for Kina og Norge, samt Norden.

BEIJING, 16/10/2018: Kong Harald og Dronning Sonja på statsbesøk i Kina. Dagen startet med deltakelse på Norge-Kina business Summit og signeringer. Foto: TOM HANSEN

Gode forbindelser fra Beijing

Fra Beijing er det enkelt å komme seg videre til andre reisemål både i Kina og Asia.

Hasaas ser gode reisemuligheter også fra Shanghai.

– Hainan gir norske turister og ikke minst norsk næringsliv, gode muligheter for å komme seg videre til millionbyen Shanghai, og mange andre byer i Kina og Asia, sier han til NTB.

Fakta Hainan Airlines:

  • Eneste flyselskap i Kina med fem stjerner på Skytrax-målingene.
  • Har hovedkvarter i Haikou i øyprovinsen Hainan- Kina.
  • Har over 1400 ruter i inn- og utland til 110 byer, og har også en stor chartertjeneste.
  • Hainan har over 400 fly i flåten som frakter både passasjerer og flyfrakt.