fredag 19. oktober 2018

Oslo Airport City – Vi har visjoner og tør å tenke stort

sier Thor Thoeneie, administrerende direktør i Oslo Airport City, OAC. Intet mindre enn 40.000 arbeidsplasser ligger i planene.

Det er på tide at Oslo følger trenden i Europa og resten av verden, mener byutvikler Thoeneie, som var en av hjernene bak utbyggingen av Barcode i Bjørvika. 1. november kommer han til Gardermokonferansen for å fortelle om visjonen bak Norges første flyplassby. I dag er flyplassbyer godt etablert i mange europeiske storbyer, noen av de største i London, Paris og Amsterdam.

Av Hilde Christie Wright

Lære av andre

-Oslo Lufthavn (OSL) er en ung flyplass, den er bare 20 år i år. Vi har fordel av å begynne sent og lære av andre som har gått foran, sier Thoeneie. En del av jobben som visjonær byutvikler er å reise rundt og se på eksisterende flyplassbyer og løsninger og av og til feilene andre har gjort. Han trenger ikke reise lenger enn til Stockholm, som sammen med København og Helsinki ligger foran oss i utviklingen.  -Mellom Arlanda og Stockholm er det også bygget opp store næringsområder. Det er håpløst og lite bærekraftig å bygge mellom knutepunkter, man er da avhengig av bil for å komme dit.

 

Kollektive knutepunkt

Da Stortinget i 2008 vedtok at byutvikling skulle skje rundt havner, togstasjoner og busstasjoner, bestemte de at fremtidens befolkningsvekst og arbeidsplasser skal ligge ved sentrale kollektive knutepunkt. -Vi flytter arbeidsplasser til et av Norges største knutepunkt. I utlandet kaller de det en HUB, men vi har ikke noe godt norsk ord ennå, sier Thoeneie. Gardermoen er i dag Norges nest største knutepunkt, bare forbigått av Oslo S. Visjonen er at Oslo Airport City i framtiden skal bli landets mest sentrale og viktigste utviklingsprosjekt og knutepunkt.

 

Oslo Airport City Hotel & Congress

-Hva begynner dere å bygge?

– Det er et stort behov for flere konferanse- og kongressfasiliteter, her henger ikke Oslo med i konkurransen med andre internasjonale storbyer. Nobels Fredspriskonsert ble i fjor avholdt på fotballstadion Telenor Arena på Fornebu.. Vi har ikke i Norge stedet for de virkelig store anledningene i dag. Det har vi gjort oss noen tanker om som jeg vil presentere på konferansen, sier den administrerende direktøren. Han viser til at svenskene og danskene er tøffere enn oss til å satse og tenke stort. Bella Center på Kastrup i København tar 15.000 mennesker og det planlagte Scandinavian Expo Center i Stockholm retter seg mot et internasjonalt publikum. – Hvor stor Oslo Airport City Hotel & Congress blir, vet vi ikke ennå. Det vil fremtiden vise, smiler Thor Thoeneie.

 

1. november (2018) kommer Thor Thoeneie til Gardermokonferansen og forteller om masterplanen for utviklingen av norges raskest voksende knutepunkt.

 

Gardermokonferansen 2018

Innovasjon Gardermoen inviterer til Gardermokonferansen 1. November 2018

Thon Congress Gardermoen
Balder Allé 2, Gardermoen

Deltageravgift
Hele dagen 08.00–15.30
Medlemmer: Kr 2.050,-
Ikke-medlemmer: Kr 2.950,-

Husk påmeldingsfristen onsdag 24. oktober! Påmeldingen er bindende.

annonsør

-Andre regioner er misunnelig på Gardermoregionen.

Varaordføreren, som er aktuell som taler på Gardermokonferansen 1. november, er fornøyd over å kunne snakke om regionen både som innbygger og som en...
annonsør

Gardermokonferansen 2018 – Dagens dilemma

Rammebetingelsene for norske bedrifter endrer seg stadig raskere, og alle ledere vet at de må tilpasse seg nye krav. Men dilemmaet for mange er; hva...
annonsør

Oslo Airport City – Vi har visjoner og tør å tenke...

Det er på tide at Oslo følger trenden i Europa og resten av verden, mener byutvikler Thoeneie, som var en av hjernene bak utbyggingen...
annonsør

I symbiose med Gardermoregionen

- Vi forsøker å balansere vårt samfunnsoppdrag som hele Norges hovedflyplass med det å ta hensyn til naboene, sier lufthavndirektør Øyvind Hasaas på Avinor...

Generelle konkurransevilkår for Gardermoen.no

Generelt

Ansvarlig for konkurransen er Gardermoen.no AS, Vilbergvegen 105, 2060 Gardermoen (”GNO”).
Disse vilkårene brukes når du deltar i en konkurranse ordnet av GNO og som henviser til disse konkurransevilkårene (”Konkurranse”/”Konkurransen”).
Disse generelle konkurransevilkårene utgjør sammen med de spesifike konkurransevilkårene, som GNO annonserer for hver konkurranse, GNO personvern- og brukervilkår, vilkårene for Konkurransen (”Konkurransevilkårene”).

Når du melder deg på en Konkurranse skal du også følge de spesifikke regler som gjelder for Konkurransen.
Dersom de spesifikke konkurransevilkårene som gjelder for en Konkurranse, står i konflikt med de generelle konkurransevilkårene, GNO’s personvern- og/eller brukervilkår skal de spesifikke konkurransevilkårene ha fortrinnsrett.
Gjennom å delta i Konkurransen garanterer du at du oppfyller Konkurransevilkårene. GNO beholder retten til å diskvalifisere deltakere og/eller bidrag som ikke oppfyller Konkurransevilkårene.

Personopplysninger

Ved deltagelse i konkurranser på gardermoen.no gir du samtidig samtykke til at vi registrerer ditt navn og din e-post adresse.
Opplysningene som er gitt i forbindelse med konkurransen vil bli brukt ved utsendelse av vårt newsletter som inneholder informasjon om resultater og nye konkurranser.

Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke og avslutte markedsføringen ved å kontakte oss eller klikke «avmeld» lenken i e-posten du mottar.

Konkurransen

Konkurransens oppbygging og vilkårene for å vinne fremgår av de spesifikke konkurransevilkårene.
Du kan bare delta en gang og ingen person kan vinne mer enn en premie.

Vinnere kåres av en jury bestående av representanter fra GNO’s markedføringsavdeling. Juryens avgjørelse kan ikke overklages og juryen trenger ikke motivere sin avgjørelse.
Vinnerne vil bli kontaktet via telefon, brev, e-post og/eller annonseres på en slik nettside hvor Konkurransens spesifikke konkurransevilkår er angitt hvis ikke annet fremgår av de spesifikke konkurransevilkår.

GNO kommer til å kontakte vinneren/vinnerne under 5 arbeidsdager fra trekning. Dersom vinneren ikke nås innen rimelig tid, har GNO rett til å kåre en ny vinner i Konkurransen.
Etter at kontakt med vinner er oppnådd, vil vinneren utropes på denne siden, samt på vår facebook-side www.facebook.no/gardermoen.no

Premier

Konkurransens premierfremgår i de spesifikke konkurransevilkårene.
Vinneren har ikke rett til å bytte ut premien mot kontanter, mot andre varer eller å angi en annen person som mottaker av vinst.
GNO har rett til å bytte ut en premie mot en annen premie med tilsvarende verdi.  Det kan stilles vilkår av produsent og/eller leverandør ved utlevering av premie.
Eventuell skatt på premien betales av vinneren.

Hvem kan delta

For å ha rett til å delta i Konkurransen gjelder de annonserte spesifikke konkurransevilkårene for den respektive Konkurranse.
Konkurransene er ikke åpne for ansatte i GNO,  GNO’s kunder, samarbeidspartnere eller forhandlere eller deres nærmeste familiemedlemmer eller for ansatte på bedrifter som er delaktige i arrangering av Konkurransen.
GNO har rett til å ikke dele ut en premie (og velge en annen vinner) dersom GNO får kjennskap om eller på sannsynlige grunner anser at en vinner ikke er kvalifisert til å delta i Konkurransen.