Et hotell til 800 millioner kroner er første bygget som vil reise seg i Norges største næringspark. Den planlagte bilbyen tar også form etter nye spennende signeringer.

Av Novateur design og kommunikasjon

Nylig ble det klart at Haut Nordic, en hotellkjede som Kjell Inge Røkke delvis eier, vil drifte det første konferansehotellet som bygges i Oslo Airport City. I dag ligger det kun langstrakte jorder der den nye flyplassbyen vil vokse opp tett ved Oslo Lufthavn Gardermoen. Men om tre år vil det foreløpig navnløse konferansehotellet åpne dørene og tilby 1000 gjestesenger. Et møtesenter med plass til 500 mennesker, takterrasse og en velværeavdeling er også planlagt. Prislappen er ventet å lande på 800 millioner kroner ved ferdigstillelsen i 2022.

 

Første steg

Daglig leder Thor Thoeneie i Oslo Airport City er glad for at hotellet kommer på plass for utviklingen videre.

– Oslo Airport City kommer til å skape 10 000 arbeidsplasser og blir et nytt nærings-tyngdepunkt i Norden. Prosjektet vil kreve at den sosiale infrastrukturen er på plass. Derfor er avtalen med Haut Nordic viktig for oss. Haut Nordic forstår hva vi prøver å skape og har et innovativt og solid hotell- og facilitykonsept som matcher dette godt, sier Thoeneie i en pressemelding.

Porschesenter

Ønsket om å skape en bilby på den enorme tomten er også nærmere realisering. Birger N. Haug og Volvo lastebiler er allerede på plass i området. Nylig inngikk Posche-importøren Autozentrum Sport AS en avtale om å bygge et nytt bilsenter i Oslo Airport City. Satsing på el-bil gjør at importøren ønsker seg en mest mulig sentral beliggenhet.

-Plasseringen for en landsdekkende distribusjon av nye el-biler på Gardermoen er optimal, og vi ser for oss en antatt åpning rundt årsskiftet 2020/2021, sier importør Hans Henrik Riddervold og Thor Thoeneie i en felles uttalelse.

Ledende teknologi

Mission E, heter Posches første hel-elektriske bil som kommer på markedet i år. Sportsbilen med 4-dører kommer blant annet med en hurtiglader som vil bruke 15 minutter på å lade batteriet 80 prosent.
Thoeneie tror at bilsenteret vil bli en attraksjon som skaper aktivitet og puls i flyplassbyen. Til pressen sier han at det ikke er en stor kontrakt i areal og størrelse, men den er viktig siden Posche er verdensledende som bilmerke, og deres nye satning på el-bilteknologi er fremtidsrettet, bærekraftig og i tråd med Oslo Airport Citys høye miljøambisjoner.

Knutepunkt

Flyplassbyen vil bestå av hoteller, kongress-senter, messe, kontor, handel, logistikk, service og rekreasjon – fordelt på 1 million kvadratmeter næringsareal. Visjonen til Oslo Airport City er å bli landets mest sentrale og viktigste utviklingsprosjekt og knutepunkt. Gardermoen er i dag Norges nest største knutepunkt, bare forbigått av Oslo S.