Shopping

Dette trenger du om høsten!

Dette trenger du om høsten!

Med høsten kommer mørket, og med mørket kommer tyven. Det høres ut som et kapittel fra Kardemommeby, men all statistikk forteller det samme. Klart sommerferien gjør hus og hjem utsatt, men vi er nesten like mye vekk i høytidene på vinteren. Med vinteren kommer også kulde og fuktighet, med de utfordringene som følger der.  Vi har dykket ned i lageret til en urtypisk webbutikk av duppedingser, og funnet noen smarte varp til vinterbruk.

Tyven

Med mørket kommer tyven. Når tyven kommer, er det ofte greit å få beskjed. Ettersom de færreste ringer på forhånd, er det fint om internet er snill og sier fra. D-link har laget en enkel liten dings som forteller om ukjente bevegelser, uten at du må borre hull og strekke kabel i hele huset. Den varsler deg via PC eller smarttelefon, og det koster som regel mye mindre å ha DEG på vakt enn de etablerte vaktselskapene.

Og ikke minst denne:

En engangsinvestering, og kanskje i kombinasjon med et WiFi webkamera, blir det ikke full så lett for politiet å henlegge saken, i all den tid tyven er snill og smiler til det skjulte kamera:

For en drøy tusenlapp kan du følge tyven rundt i rommet. Selvsagt kan hele greia kjøpes som et kit. Trådløst, og enkelt å montere og forstå. Det er ikke alltid man rekker å komme før politiet, og da kan det være greit og gjøre det litt vanskelig for høstgjesten.

“En safe er mye vanskeligere å få med seg, enn om pengene er sydd inn i madrassen”, heter et ganske nytt ordtak jeg fant på akkurat nå. Det er klart at her er det ikke tatt høyde for store dobbelmadrasser og kontinentalsenger, men selv om enkelte norske band påstår at enkleste er pistol, kan selv den beste madrass unngjelde for en skarp kniv.  Safe er greia; Kanskje først og fremst fordi den vi anbefaler tåler brann mye bedre enn både Jenssen,  Svane og Franz Jäger fra Berlin.

Kulda

Men høsten kommer den Norske vinterkulda, mild og varm. Mye nedbør og fulle vannmagasiner betyr at elektrisk oppvarming fortsatt er både kosher og halal i Norge.

Oljeovn er av flere grunner gått av moten, men såkalte gulvstående miljøovner holder koken. Får man modellen med glassfront er den ganske lekker og dessuten mye bedre likt av både Nemco og brannvesenet enn den gamle vifteovnen vi arvet etter bestemor. Når det lukter støv og gammel tante av ovnen enda før den er skrudd på, er det på tide å bytte:

Mill har også en del fast veggmonterte modeller, med en mildt tempert overflate, som varmer godt ut i rommet. Et godt eksempel er denne. Bilder kan ikke rettferdiggjøre opplevd kvalitet på disse modellene, og de bør heller ikke sammenlignes med de nedskalerte modellene som selges i detaljvarehandelen mange steder:

Vil du heller ha en modell som “forsvinner i veggen” og gjør minst mulig av seg, vil jeg vi anbefale denne. Selv om haptikken ikke er en samme, så er ikke prisen det heller 🙂

Fuktige vintre

Den gangen i hine hårde dager, da farfar og jeg var små piker var stuen knusktørr og vedfyrt, og snøen krøyp oppover husveggen.  I dag er det for det meste kontorlokaler med sentralavtrekk og induksjonsvarme som er plaget med tørr luft. Skulle du være så heldig, er disse dingsene som stod og fresa under kontorpulten på 70-taller blitt ganske elegante i dag:Flere luftfuktere finner du herhttps://www.madison.no/component/mijosearch/search?query=luftfukter

Sånn ellers er vannfylte kjellere, tette avløp og sopp i vegg og gulv blitt det vi leser om i sosialpornografiske papirutgaver av massemedier i dag. Ikke fullt så lekre designmodeller, men her er jo også funksjon mye mer presserende når behovet først melder seg:Flere avfuktere finner du her:https://www.madison.no/component/mijosearch/search?query=avfukter

Her gjelder det å holde tungen i rett munn og finne en modell som dekker behovet og arealet. Det tviler jeg på at du finner til 995,- på isenkramen. Jeg har endog hørt om de som er gått på desperat jakt etter avfukter og kommet hjem med en flunkende ny luftfukter. “Det heter jo nesten det samme”, sa mannen…

Ut på hyttetur

Nordmenn er en merkelig rase. Når det er kaldt og gruffent, forlater vi den sentraloppvarmede leiligheten i komfortable tettebebygde brosteinsbelagte strøk og søker villmarken. Uten innlagt vann overgir oss til naturkreftene på hytta; Dette grisgrendte tradisjonsbygget som ville feilet ved en hver periodisk kjøretøy-kontroll… om noe slik hadde vært for fritidsboliger. Her stuer vi oss sammen og hutrer til klangen fra nypolerte Yatsy-terninger. Vi kan klare oss uten solcellepanel og dieselaggregat, for “kosen” skal på død og liv ikke spoleres. Selv det faktum at 90% av spillbrikkene i Ludo for lengst er erstattet av reserveknappene fra pappas syskrin får ikke prege oss. Dessuten er det jo ikke lenger politisk korrekt å spille Ludo mer, spesielt ettersom VG mener at spillbrettet med spenstig venstrepolitiske skylapper kan ligne litt på et Svastika.

Det eneste som for guds skyld ikke må skje er at mobiltelefonen går tom for strøm. Uten den er vi dømt til evig fortapelse og null kontakt med Facebook. Nå er verden kommet så langt at selv mobiltelefoner har ekstra batteri. En gang i tiden var muligheten ekstra batteri argumentet mot Eple-telefon. Nå som powerbank er kommet for å bli, må vi trekke frem papirutgaven og vise til elendige arbeidsforhold for Kinesiske elektronikkarbeidere:https://www.madison.no/component/mijosearch/search?query=powerbank&limit=25&order=relevance&orderdir=desc

Da er det vel bedre å begrave striden, bevare kosen og bruke avisen til opptenning… og ta bilder. For hva er poenget med å kose seg på hytta om ingen kan se at du gjør det:

Tidenes beste kompaktkamera heter Canon Powershot G16. Hvis du derimot trenger det hele vanntett og mer robust, bør du søke opp Pentax og Ricoh sine værbestandige modeller. Men er det funksjon og kvalitet du søker, er Canon-aparatet over, det ultimate valg. Jeg kunne skrevet flere sider om hvorfor. Men tro meg; Den ekstra tusenlappen kommer du til å takke meg for at du spanderte. Og når du lurer på hvorfor de gamle bildene av solnedgang over innsjøen ikke kommer ut som før, så putter du smart-telefonen stille tilbake i lommen og innser at du har fått svaret på det dilemmaet også.

Så stitter min yndige sekretær, Marius tvers over bordet her og sier skuffet mens jeg leser høyt: “Er ikke du sånn Pentax-kæll a”. Joda, søk på Pentax:

https://www.madison.no/component/mijosearch/search?query=Pentax

…og du finner de beste kikkertene man kan få for penger. Og ingen hytter er komplett uten kikkert. God høst og vinter!

 

 

Håvard

Onepark toppbanner 728×90

Del:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail