I vindtunnelen som vil stå klar påsken 2019 på Gardermoen, vil man oppleve å fly på en luftstrøm som gir en tilsvarende følelse av å hoppe i fallskjerm.

Av Marte Nordahl

Til venstre: Daglig leder for MAC, Ignacio Martinez sammen med prosjektdirektør i Møller Eiendom, Bjørn Glemmestad, ser fram til åpningen av Modern Activity Center påsken 2019. Foto: Marte Nordahl

Vindtunnelen som bygges av Møller Eiendom og driftes av Modern Activity Center (MAC), vil være et attraktivt tilbud for alle, både for barnefamilier, bedriftsarrangementer, hotellgjester, fallskjermhoppere og de som driver med vindflyvning som konkurranseidrett.

– Åpningen av MAC vil bli opplevelsesfylt med flere aktiviteter- og giveaways samt spennende underholdning for våre gjester, sier en spent daglig leder for MAC, Ignacio Martinez.

Martinez har lang fartstid som instruktør – og konkurrerer også til vanlig i vindflyvning på internasjonalt nivå.

 

Foto: Møller Eiendom, Modern Activity Center, MAC, vil stå klar påsken 2019 og bygges av Møller Eiendom.

Ideelt med Gardermoen

Møller Eiendom som står for byggingen av opplevelsessenteret har jobbet med prosjektet i nærmere to år, hvor ulike lokaliseringsalternativer har vært vurdert. At valget endte på Gardermoen er nøye gjennomtenkt.

Arkitekten bak dette prosjektet er Nordic Office of Architecture. (https://nordicarch.com/)

– Gardermoen er en ideell lokasjon for en ny vindtunnel, med et stort bedriftsmarked og kort avstand til hele det sentrale Østlandet hvor det til sammen bor over to millioner mennesker, sier Bjørn Glemmestad, Prosjektdirektør i Møller Eiendom

Glemmestad har stor tro på at vindtunnelen vil bli svært godt mottatt, både lokalt i Ullensaker, men også langt utover dette. Vindtunnelen med de øvrige aktiviteter vil bli en attraksjon.

– Ullensaker er i sterk vekst, og de vil få et større behov for flere attraksjoner å tilby sine innbyggere og mange besøkende. De mange konferansehotellene i nærområdet kan nå se frem til å kunne tilby sine gjester en unik opplevelse, fortsetter han.

– Vi planlegger også å samarbeide med hoteller i lokalområdet for å gi en spennende opplevelse for gjestene, sier Martinez.

Foto: Møller Eiendom Modern Activity Center vil ligge nære Gardermoen, med 5 minutters kjøretur fra Oslo Lufthavn.

 

Voksende idrett

Vindflyvning er en voksende idrett og MAC, med sine «state of the art»-fasiliteter, har ambisjoner om å arrangere både norske og internasjonale konkurranser som EM og VM. Anlegget er derfor planlagt med publikumsarealer rundt tunnelen – og konferanserom på Gardermoen.

– Med fem minutters kjøretur fra Oslo Lufthavn, forventer vi oss et moderat til høyt aktivitetsnivå med turister og besøkende fra hele verden som vil få oppleve fantastiske aktiviteter på opplevelsessenteret. Her vil det også tilbys aktiviteter som Augmentet Reality simulatorer og klatrevegg, sier Martinez.

Hastighet på 300 km/t

I vindtunnelen kan man oppleve vindflyvning med en hastighet opp mot 300 km/t i trygge og kontrollerte omgivelser.

– Vindhastigheten som simuleres gir en autentisk og lik følelse som å hoppe fallskjerm i fritt fall. Den visuelle effekten av å se at noen går inn i et rom og plutselig begynner å fly, er noe utenom det vanlige, forklarer Martinez.

– Som instruktør og daglig leder ser jeg fram til å kunne dele opplevelsen med kroppsflyvning og resten av våre unike aktiviteter med flere, sier han spent.

 

Vindtunellen vil bli Skandinavias største. Arkitekten bak dette prosjektet er Nordic Office of Architecture.

Skandinavias største

Administrerende direktør i Møller Eiendom Ola T. Gjørtz, beskriver vindtunnelen som et «passion prosjekt», drevet frem av ansatte med en utradisjonell og spektakulær idé som er godkjent av eiere som tør å satse på prosjekter som både er morsomme og utenfor boksen.

– I Norge finnes det kun en vindtunnel på Voss med tilsvarende størrelse som den vi skal etablere. Vår tunnel vil imidlertid få et noe høyere flykammer (1 m høyere) og større administrasjonsfasiliteter – som gjør den til Skandinavias største, sier Glemmestad.

– Til åpningen gleder jeg meg til å se det ferdige arbeidet til alle som er involvert i dette prosjektet. Det har vært mye hardt arbeid og dedikasjon hos utbygger, leietaker, arkitekt og rådgivere, entreprenører/ byggearbeidere og alle andre, legger han til.