Hva kan du ha med i bagasjen

Bagasje

Er du i tvil over hva du kan ha med deg i bagasjen, er det lurt å dobbeltsjekke dette før du reiser.

Er du i tvil om hva du kan ha med deg i håndbagasjen, send det med innsjekket bagasje og nøl ikke med å spørre bemanningen på Oslo Lufthavn. På den måten sparer du deg selv og andre for verdifull tid.

Her er noen kjappe tips for en smidigere opplevelse ved sikkerhetskontrollen:

🌟 Ha boardingkortet ditt klart for kontroll – enten det er et utskrift fra automaten, en mobilversjon, eller et papirløst kort.

👜 Før du går gjennom røntgenmaskinen, legg alle løse gjenstander som nøkler, mynter og telefoner i håndbagasjen eller ytterklærne. Dette gjør prosessen raskere for alle!

💧 Husk, væske i beholdere større enn 100 ml må dessverre sendes med innsjekket bagasje. Men du kan ta med deg opptil 100 ml i en gjennomsiktig, lukket plastpose – én pose per reisende. Og ikke glem, det finnes spesielle regler for tax free-varer i forseglede poser.

📱 Ta ut større elektroniske artikler som PC og nettbrett fra håndbagasjen, så disse kan gjennomlyses separat. Mobiltelefonen? Den pakker du trygt i håndbagasjen eller ytterklærne.

🧥 Jakker og ytterplagg, samt sko med metallinnlegg, går også gjennom røntgenmaskinen.

👓 Briller kan du selvfølgelig beholde på.

👫 Trenger du assistanse? Ingen problem! Barn, eldre, og personer med spesielle behov som reiser alene, kan ha med seg en ledsager gjennom sikkerhetskontrollen.

🌈 Har du hjelpemidler eller implantater? Vi tar hånd om deg med en manuell kontroll for å sikre din komfort.

❗️Skulle du ha med en gjenstand som ikke passerer sikkerhetskontrollen, ikke bekymre deg. Du kan enten sjekke den inn, overlate den til destruksjon, eller om nødvendig avbryte reisen.

Tusen takk for at du gjør reisen lettere for alle! God tur! ✈️

Kilde: Avinor