Fly direkte fra Oslo til Warszawa

LOT Airlines flyr Oslo-Warzawa

Det nasjonale flyselskapet LOT Polish Airlines flyr deg nå direkte fra Oslo Lufthavn til Warszawa, med to daglige flyvninger til Frédéric Chopin Lufthavn Warszawa-Okęcie.

Nå som LOT har ankommet Oslo Lufthavn, styrker det flyplassens posisjon i Star Alliance- systemet– som også er det tiende Star Alliance-flyselskapet ved Oslo Lufthavn.

Strekningen vil betjenes av E195-fly med tre passasjerklasser, og den største målgruppen er forretningsreisende som ønsker å fly mellom de to hovedstedene.

Voksende marked 

– LOT Polish Airlines er et vellykket lavprisprodukt, som vi ønsker velkommen til Oslo. Med et knutepunktselskap av denne størrelsen i sektoren, åpnes de to byene for et nytt marked, forklarer Jasper Spruit, direktør for trafikkutvikling ved Oslo Lufthavn.

– Vi er veldig stolte av vår portefølje av Star Alliance-flyselskaper som forbinder Oslo med de store knutepunktene i verden, og vår nyeste partner vil bidra til økt vekst, sier Spruit.

Det øst-europeiske landet utgjør et dynamisk og raskt voksende marked for Avinor, som for øyeblikket betjener 19 ruter mellom sine flyplasser og Polen. Fem fra Bergen, fire fra Oslo og Stavanger, to fra Trondheim og én hver fra Ålesund, Molde, Haugesund og Kristiansand.

Flere flyforbindelser

LOTs annonserte rute kommer i tillegg til Norwegians seks ukentlige flyvninger til Warszawa, hvilket betyr at Polen kan bli Oslos tolvte største nasjonale marked neste sommer.

Norske reisende har nå tilgang til LOTs store rutenettverk i Sentral- og Øst-Europa, Balkan og Det fjerne østen. Den nye ruten gjør dessuten mange andre globale destinasjoner tilgjengelige via Star Alliance-nettverket. Polske passasjerer vil også få tilgang til flere flyforbindelser gjennom SAS Star Alliance-huben i Oslo.

Når Tromsø åpner sin første forbindelse til Polen med Gdansk 16. desember i år, betyr det at antallet ruter blir 21 i løpet av 2018.

 

Kilde: Avinor

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Se også