I dag tilbyr flere av parkeringsselskapene på Gardermoen ladestasjon for elbil. Her lader du bilen kostnadsfritt, mens du kun betaler for parkeringen.

Det lønner seg å være tidlig ute med bookingen, da det er veldig populært å parkere elbilen på Gardermoen. Flere av parkeringsselskapene bortsett fra OnePark, tilbyr forhåndsbooking, som FlightPark og Gardermoen Parkering.

573 nye ladere

Med den stadig økende etterspørselen for elbil, har Avinor planer om å installere 573 nye ladere i løpet av året, slik at alle med elbil får dekket sitt behov for lading.
Enn så lenge tilbyr Gardermoen 400 plasser for elbil- lading. Husk derfor å booke plass i god tid!

OnePark (P1-P10)

OnePark har egne reserverte plasser for elbil med lading, som ikke kan reserveres på forhånd.

OnePark tilbyr også Parking Express, der du leverer bilen i Plan 1 i P10, hvor bilen parkeres for deg. Med avstand nærmest terminalen – på nederste plan, kan du enkelt ta heisen eller trappen rett opp i terminalen. Tjenesten forhåndsbestilles her.

Alle ladestasjonene er forbeholdt rene elbiler, med «EL» eller «EK» skilter, og må lades mens den står der. Dette for å gi plass til de som har behov for å benytte de reserverte parkeringsplassene for elbil.

Ekstra service med FlightPark

Har du det ekstra travelt, henter og bringer FlightPark elbilen din til og fra terminalen. Lever enkelt bilen utenfor avgangshallen, og selskapet tar seg av henting og parkering. Når du ankommer Oslo Lufthavn, står bilen din klar ved korttidsparkering, 50 meter fra terminalen.

Husk å være tidlig ute med å bestille lading for elbil hos FlightPark, og ta med egen ladekabel.

Gardermoen Parkering

Gardermoen Parkering tilbyr utendørs parkering for elbil, med 88 reserverte ladeplasser, på rekke nummer 9 og 11.

Husk å bestille parkeringsplass i god tid i booking- kalenderen. Det lønner seg å være tidlig ute med bestillingen i alle ferier og høytider, samt midten av juni til august.

Alle ladestasjoner har 16A Schukokontakt, og bileier må holde ladeledning selv. Ladestrøm er for tiden gratis.

Lading på hoteller

De fleste hoteller på Gardermoen tilbyr også ladestasjon for elbil, mens noen gir deg også gratis parkering. Tar du kontakt med hotellet, kan de gi deg informasjon om antall ledige plasser.

Med egen ladestasjon på hotellets parkeringsplass, står bilen fulladet og klar til du sjekker ut.

Kart over ladestasjoner

Trenger du mer informasjon om ladestasjoner i Norge, se www.ladestasjoner.no. Her finner du et enkelt og oversiktlig kart, i tillegg til app for Android og iPhone.