Velkommen til Mjøsgårdene

Alle mjøsgårder har til alle tider viktige samlingssteder for selskaplighet, – både for familie, slekta, bygda, omgangskretsen, for kjente og ukjente. Mange av Mjøsgårdene ble regelrett bygget for selskaplighet, med stuer og saler i ganske store mengder.

Mjøsgårdene har revitalisert denne viktige funksjonen. Vi åpner hjemmene våre for gjester, og bruker bygningene slik de var tenkt å skulle brukes; til selskaper i små og store format.   Mange har også bygget om uthus, og tatt i bruk hager, lysthus, tun og driftsbygninger til festlokaler, aktiviteter, butikker, gallerier, kafeer og spisesteder.

Vi er forskjellige, men Mjøsa knytter oss sammen mer enn den skiller, og gårdsdriften, landbruket og kulturlandskapet ligger under huden på oss alle sammen. Når du er på besøk hos oss, kommer du tett på livet, på årstidene, vær og føre.

Vi er opptatt av kulturhistorien, de lokale råvarene, vi tar vare på bygningsarven og kulturarven i vid forstand, og vi forteller dere mer enn gjerne om alt sammen. Du møter ingen resepsjon hos oss, vi åpner våre hjem for gjestene våre, og vi vil at dere skal få det beste!

Mjøsgårdene er forskjellige, og gjestene våre er forskjellige. Vi håper at denne sammenslutningen, og dette nettstedet, skal gjøre det enklere for dere å finne fram til riktig gård for den rette anledning.

Fjetre gård i Stange
Selskap, møter, arrangement og overnatting. Stabburspub hver helg om sommeren.

Bryhni Søndre
Små og mellomstore selskap, møter, kurs og arrangementer. Husets utdannede vinkelner besørger både vinkurs og rett vin til maten.

Skafferiet på Hovinsholm
Café med hjemmebakst og landlivsbutikk i vakre omgivelser.

Hovelsrud
Historisk storgård fra 1840. Tar i mot grupper til omvisning og hagearrangement.

Hoel gård
Herskapelig storgård for små og store arrangement. Møter, kurs, konferanse og overnatting.

Simenstad
Små og store selskap, møter, konferanser og kulturarrangement i storsalen, lysthuset, gardskjøkkenet eller bryggerhuset. Tilbyr også bakerovnsopplevelser og matkurs.

Lier gård
Små og mellomstore selskap, møter, arrangement og overnatting. Kjøkken med italiensk vri.

Nerlien gardsovernatting
Overnatting med selvhushold i hyggelige omgivelser. Plass til 14 personer fordelt på 3 leiligheter.

Sveinhaug gård & historisk pensjonat
Overnatting i vakre, historiske interiører for inntil 10 personer. Små og mellomstore selskap, møter og arrangement. Godværskafeen og Hagehuset er åpent i sommersesongen.

Haupberg Gård
Aktivitetssenter og selskapslokale. Leier ut til alle typer arrangement, firma, privat, event, teambuilding.

Les mer om Mjøsgårdene